Kurzy

Kurz Barista Professional

V našem baristickém kurzu vám představíme kávu od jejího úplného začátku, tedy od zrna až po finální šálek lahodného espressa.

Kurz Barista Professional se koná ve Scuola di barista – Škola kávy Segafredo v malém počtu osob a je určen jak profesionálům z oblasti gastronomie, tak všem milovníkům kávy z řad veřejnosti. Je veden profesionálním, certifikovaným baristou.
Budete mít k dispozici profesionální dvoupákové kávovary, kávomlýnky, dostatečné množství kávy a jiných pomůcek potřebných k jejich práci.

V průběhu odborného, certifikovaného kurzu se dozvíte vše potřebné a odnesete si spoustu rad a tipů, jak připravit skvělou kávu.

Obsah kurzu:

teoretická část:

  káva jako rostlina
historie kávy
charakteristika kávy a její druhy
pěstování kávy
zpracování kávy
pražení a balení kávy
práce baristy pravidla, zásady
úloha a povinnosti baristy
správná příprava kávy
co je to espresso a jeho charakteristiky
kávové speciality – receptury

praktická část:

  seřízení mlýnku
ovládání kávovaru a jeho principy
správná příprava espressa
pěnění mléka, tvoření mléčné emulze
příprava kapučína a jiných kávových specialit
péče a čistění kávové technologie

Závěrem obdržítecertifikát o absolvování kurzu.

Kurz trvá od d 10:00 hod do cca 16:00 hod.

Počet účastníků: 5-6 osob

Cena: 2 900 Kč s DPH

Novinky