Segafredo espresso casa

Segafredo získalo Značku kvality dTest

19 Únor 2024

Segafredo získalo Značku kvality dTest

Značka Segafredo Zanetti získala díky svému výrobku Segafredo Espresso Casa ocenění Značka kvality dTest. Produkt obstál v konkurenci dalších 15 různých káv a udělal i velmi dobrý senzorický a chuťový dojem na laboratorní komisi.

Pokud se podíváme na hodnocení podrobněji, ve třech z pěti základních kritériích bylo Segafredo oceněno 3x „velmi dobře“ – např. v obsahu kofeinu nebo v senzorickém hodnocení.

V senzorickém hodnocení, kdy se hodnotila např. konzistence pěny, intenzita aromatu, tělo, kyselost, hořkost atd., dosáhlo Segafredo Espresso Casa velmi dobrých hodnot jak při přípravě v automatickém kávovaru, tak v pákovém kávovaru. Typ kávovaru tedy neměl vliv na výslednou kvalitu nápoje. „Přestože hlavním oceněním naší práce je spokojený zákazník, kterému šálek naší kávy zpříjemní den, velmi si vážíme i úspěchu v odborném testu. Ocenění vnímáme jako potvrzení kvality naší kávy,“ doplnila Petra Knapová, marketingová manažerka společnosti Segafredo Zanetti pro Českou republiku a Slovensko.

Jak ukazují data specializovaného časopisu Retail News, zrnková káva je na vzestupu a nejoblíbenějším kávovým nápojem zůstává stále espresso, které si Češi připravují nejčastěji doma. Velké diskuze se vedou ohledně vlivu kávovaru na kvalitu výsledného nápoje. I proto byl v testu časopisu dTest každý vzorek hodnocen 2x – nejdříve při přípravě v automatickém kávovaru a poté v pákovém kávovaru. Podrobněji k testu viz https://www.dtest.cz/zrnkova-kava

 

Tip od Segafredo: Jak si doma připravit dobré espresso v pákovém kávovaru

  • Voda na espresso musí být kvalitní – doporučuje se voda s PH7
  • Optimální dávkování kávy – na 1 šálek espressa doporučujeme min. 7 až 8 g kávy
  • Správná příprava kávy – Optimální množství správně namleté kávy nadávkujte do páky a kávu přiměřeně stlačte. Před nandáním páky do hlavy kávovaru odpusťte přehřátou vodu, nasaďte páku do hlavy kávovaru a okamžitě začněte kávu připravovat.
  • Správné mletí a doba přípravy – Správné italské espresso musí téct stejnoměrně a plynule po dobu cca 24 vteřin. Pokud teče příliš rychle, musíte zjemnit mletí, pokud teče velmi pomalu, musíte naopak mletí zhrubit. Vyvarujte se přípravy velkého českého espressa, které pákou protéká déle než 30 sekund. Do kávy se při tom dostávají třísloviny, které zatěžují organismus. Cílem je zdravé espresso – káva plná olejnatých aromatických látek. Chcete-li si připravit větší šálek, doporučujeme espresso zředit vodou.
  • Důsledná péče o kávovar – O kávovar je nutné se starat, aby stále vařil dobrou a zdravou kávu. Pravidelně jej vymývejte, čistěte a odvápňujte.

 

Novinky