Regionální Scula di barista

06 Červen 2019

Společnost Segafredo Zanetti si zakládá na tom, že dohlíží na kvalitu své kávy od jejího pěstování až po výsledný šálek espressa. Významný podíl na utváření české kávové kultury má tak Segafredo nejen díky distribuci své kávy do restaurací, kaváren a domácností, ale i díky své aktivitě na poli vzdělávání. Od roku 2006 v ČR provozuje Segafredo Školu kávy. Škola kávy je určena zejména baristům, ať již začínajícím, kteří se svému řemeslu teprve učí, nebo těm, kteří již mají určité zkušenosti, a chtějí se v přípravě kávy zdokonalit. Kurzy ve škole kávy tedy využívají primárně kavárny pro školení svých baristů. Kurzy seznámí účastníky s kávou jako surovinou, s postupy přípravy jednotlivých kávových nápojů i s údržbou kávovaru či etikou práce baristy. Nástavbou pro ty, kteří již přípravu kávy ovládají, jsou pak speciální kurzy Latte Art zaměřené na pěnění mléka a možnosti dekorace před servírováním kávy. Kurzy vedou certifikovaní baristé. Certifikace SCA jsou potvrzením profesionálních kompetencí týmu Segafredo, které předává dále na svých baristických kurzech. Donedávna působila Segafredo Škola kávy pouze v Praze, jelikož se však koncept kurzů setkal s úspěchem, otevřela letos společnost regionální školicí centra také v Plzni a Kroměříži. Na rozdíl od pražské Školy kávy jsou regionální pobočky určeny výhradně profesionálním baristům partnerské sítě kaváren Segafredo.

Novinky